Et godt liv gi’r godt kød
På to økologiske gårde på Glænø producerer vi Jersey-kalvekød af så høj kvalitet, at vi har fået Børsens Fødevarepris i 2010/11.
Produktionen af Jersey-kalvekødet er startet i et samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, og kort fortalt handler det om at fodre tyrekalve op, som bliver “tilovers” i mælkeproduktion. Vi køber altså spæde kalve fra økologiske mælkeproducenter, bl.a. Svanholm Gods, og så får kalvene lov til at opleve en lang sommer på græs i stedet for bare at blive aflivet. Nogle kalve har vi også hen over vinteren, hvor de går i løsdrift i stalden og bliver fodret med afgrøder fra vores egne marker.
Den naturlige opvækst giver rigtig godt og velsmagende kød, som mange oven i købet mener er sundere, fordi det giftfri foder er rigt på antioxidanter og Omega-3-fedtsyrer. Jersey har kortere muskelfibre end andre kvægracer, så kødet er mere mørt. Derudover mørnes kødet “på krogen” i 7-14 dage.
Vi tilbyder to forskellige typer kød (stude og græskalve), og prisen er 100-115 kr./kg inkl. moms. Kødet er udskåret og pakket, så du får lige dele af kød fra forende og bagende af dyret.
Du kan læse mere om kødet og alt det praktiske her på siderne. Du er meget velkommen til at maile til os og blive skrevet op på vores kundeliste – så vender vi tilbage, når vi slagter næste gang.
Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os med spørgsmål til vores produktion eller med kommentarer, hvis du har købt kød hos os.